Léto jako čas na změnu

Léto. Pro spoustu z nás jedno z nejoblíbenějších ročních období. Pro většinu lidí je právě léto spojeno nejen s odpočinkem, dobrou náladou, energií, ale také s novými zážitky a výzvami. Je možné tohle období nějak využít jako svůj osobní restart a načerpat tak zásadní nové informace, že nás to dovede třeba i k jinému zaměstnání? Jasně!

 

Potřebujete změnu?

Mezi faktory, které jasně ukazují na to, že potřebujete změnu, rozhodně patří pocit stereotypu. Každý den ta stejná rutina, každý den ti stejní lidé. To může být po určité době vážně nuda. A není přece nic horšího než jít ráno do práce s pocitem „už zase jsem tady“.

Dalším znamením, který vás vybízí ke změně, je stres. Pokud se před příchodem do práce předem děsíte toho, co nový den přinese, špatně se vám spí, když si představíte, kolik práce na vás šéf zase nahrne, stresují vás nové výzvy, tak se zamyslete. V takovém prostředí přece nechcete pracovat!

Neméně důležité je pocit nedocenění nebo špatné vztahy na pracovišti. Nikdo nechce chodit do práce s tím, že za svoji snahu se mu nedostane ani vlídného slova natož pochvaly. Nikdo nechce pociťovat nepříjemné pohledy kolegů, se kterými jste si prostě nesedli. A v prostředí, které je dušené špatnými vztahy, stejně žádné zásadní pracovní výkony podávat nedokážete.

Stručně řečeno, pokud jste ještě před začátkem léta cítili, že vaše zaměstnání už není, co bývalo, že více prožíváte stres, nechuť nebo dokonce odpor k práci, je nastupující léto naprosto báječným milníkem, kdy můžete nastartovat nejen sami sebe, ale třeba i novou budoucí kariéru.

Letní sezona totiž s sebou nenese pouze chvíle radostí a relaxu, ale také velké množství nových pracovních příležitostí. Takže pokud jste přesvědčení, že stávající zaměstnání není úplně to pravé ořechové, je na čase využít léto nejen k relaxaci, ale také k pokoření nových výzev a zisku nových zkušeností. Třeba se na vás štěstí usměje, potkáte někoho zajímavého a pracovní příležitost se z čista jasna objeví.

Vyzkoušejte si co by vás mohlo bavit, nebo si prostě jen dejte čas, odpočiňte, naberte nový dech, cestujte, dělejte zkrátka to, co vám dělá radost a z čeho můžete maximálně vytěžit svoji duševní pohodu.

Pokud se vám podaří dostat se do takového naladění a klidu, který vám dlouho chyběl, uvidíte, že i odpovědi na otázky ohledně změny zaměstnání, nebo jen změny priorit, se objeví a pomohou vám se na začátku září správně nastartovat.



© Tým, INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 17.07.2024 přečteno 37x