Kam s dětmi o prázdninách

Toto téma dost z nás zná a hlavně pravidelně řeší, doma děti, taťka v práci, ALE MÁMA UŽ TAKY. Co teď, když nejsme na home office (a ruku na srdce, i tam by nás rušili, i když výhoda to samozřejmě je…) Kam je dáme, jak je zabavíme, do práce se chodit musí. My rodiče to ale můžeme brát jako výzvu - možnosti jsou a je jich dost. Přinášíme několik nápadů.

Pomoc rodiny

Oslovte babičku a dědu v důchodu, strejdu, tetu, která to má v práci volnější a podobně. Je to srdeční rodinná záležitost a možnost prožít spolu krásné chvíle v rámci rodiny. Pokud bydlí kousek od vás, ideální stav. Ráno dovezete, po práci vyzvednete. Nebo pokud to alespoň trochu pomůže, můžete babičce, která je fit, třeba přispět na dovolenou u moře a děti může vzít s sebou. Nicméně je nutné myslet na to, že i blízké okolí chce mít čas pro sebe, pro některé starší lidi to už může být náročné. Takže by se to zase nemělo přehnat. Záleží ale na okolnostech, ochotě a samozřejmě i kondici.

Přátelé, maminky na MD

Pokud není k dispozici rodina, může být dobrá možnost obrátit se třeba na kamarádku, která má dítě v podobném věku, ale ještě pořád je na MD. Kolikrát je to bonus třeba v případě jedináčků, kdy si děti pak spolu vyhrají a maminka nemusí pořád zabavovat dítě sama. Jak se domluvíte na odměně, je už na vás: nabízí se samozřejmě finanční odměna, nebo příště pohlídáte třeba vy. Taky můžete nabídnout, že navaříte na každý den hlídání. Opadne tak další starost a možná si „hlídací maminka“ pak v konečném důsledku odpočine, pokud si tedy děti spolu rozumějí :-).

Školka, náhradní školka, dětská skupina

V případě dětí mladšího věku, je možnost využít školku někdy i přes prázdniny, málokdy to ovšem je po celou dobu prázdnin. Většinou má školka prázdninový provoz po dobu 2 týdnů v průběhu léta a v městských částech se školky střídají. Nabízí se tedy možnost dát dítě do tzv. náhradní školky. Je to jen jiná klasická školka, která má otevřeno. Kapacity můžou být omezené a pravděpodobně bude náhradní školka chtít potvrzení ze školky, kam dítě chodí normálně. Toto platí ale spíš pro větší města, na dědince jen stěží budou dvě a víc oficiálních MŠ. Možnost je vozit děti do vedlejší vesnice, pokud vaše dítě přijme. Takže je potřeba myslet na to, že kdo dřív přijde, ten dřív mele…
V současné době existují i dětské skupiny. Zde musí mít paní učitelky taky pedagogické vzdělání, takže se není čeho obávat. Určené jsou pro děti už od dvou let, takže tam klidně i menší dítě přebalí a poradí si s ním. Navíc je tady míň dětí a lze očekávat i individuálnější přístup k dětičkám. Tyto „školky“ lze využít i v případě, že jste ještě na MD a potřebujete víc času pro sebe, nebo máte nějakou brigádu. V současné době vznikají DS i v menších městech a na vesnicích. Připravte se tady ale samozřejmě na finanční obnos.

Tábory

Samozřejmě vás i toto bude stát peníze, ale pokud máte dítě od 3 let a nemáte hlídání, je možnost namyslet jim na prázdniny různé druhy táborů. A to jak celotýdenní (např. skautské vhodné pro větší děti jsou i na dva týdny), tak příměstské, kde dítě ráno dovezete a odpoledne vezmete domů. Je nespočet možností kam dítě na tábor dát. Přírodovědné, dobrodružné, umělecké, sportovní. Podle toho, co děti baví. Zaručíte jim opět vzpomínky kolikrát na celý život, děti se naučí fungovat bez rodičů a poznají nové kamarády.

Čerpání dovolené

Každý zaměstnanec má nárok na dovolenou, a tak kritickou dobu prázdnin lze řešit vybráním si dovolené na střídačku s druhým rodičem, v případě pracujících prarodičů i s nimi. Doporučujeme tuto možnost ale až jako poslední, protože si myslíme, že ideální pro rodinu je trávit volný čas spolu. V létě vyrazit někam k vodě, v zimě na hory. Tak dlouhé životní období trávíme v práci, proto si dopřejme společný odpočinek a zážitky, na které budeme vzpomínat celý život.

Dá se říct, že všechny výše uvedené možnosti lze různě nakombinovat a o děti tak bude postaráno :-).

Inzerát

Další variantou je vystavit si (jak jinak jak na našem portále :-) inzerát. Inzerát, že hledáte paní / studentku na hlídání přes prázdniny. Je to jednoduché a můžete čekat velkou odezvu. Zde ale určitě doporučujeme si zájemkyně prověřit. Ideálně zažádat o reference, trvat na kladném vztahu k dětem a podrobně do inzerátu vypsat, co všechno od uchazečky na hlídání budete požadovat. Pokud chcete dát šanci někomu, kdo reference ještě nemá, trvejte na „zkušební době“ a uvidíte, jak si chůvička s dítětem / dětmi sedne. Toto doporučujeme i v případě, že slečna nějaké reference zašle. Každé dítě je jiné a i když bude o ně postaráno, mysleme hlavně na ně, aby jim s chůvičkou bylo fajn.

Agentury na hlídání

Zde je velká výhoda záruky, že chůva je prověřená, má reference, praxi a vy máte možnost si chůvičku samy vybrat, protože vám jich nabídnou hned několik. Agentury využijete dobře i v případě, že potřebujete dlouhodobější hlídání. Dokonce je možnost, aby hlídali na plný úvazek, a tak se pak „teta na hlídání“ stává trochu i součástí rodiny. Počítejte ale s tím, že hodinová sazba za hlídání může být (i) mnohem vyšší, než když si podáte inzerát sami na pracovním portále. A určitě si u výběru hlídací agentury čtěte pečlivě recenze na agenturu jako takovou.

Domluva se zaměstnavatelem

Pokud se vám nepovedlo zařídit nic z našich typů a jste zoufalí, je tu poslední možnost, a to domluvit se se šéfem na možnosti home office po dobu prázdnin, nebo ho požádejte třeba o příspěvek na hlídání místo jiných benefitů. Kdo nic nezkusí, nic nemá. Některé, i když opravdu spíš větší firmy, nabízejí dokonce firemní školky. Je to obrovská výhoda, mít dítě poblíž sebe s vědomím, že je o ně dobře postaráno, přitom je s vámi v práci :-).

Děti jsou součástí našich životů, tak jak práce, a proto věříme, že jsme vám našimi tipy pomohli vyřešit dilema, kam s dětmi o prázdninách. Je to záležitost, která se vždy nějak prostě musí vyřešit. Nic si nevyčítejte, děti nás budou milovat i když je musíme na čas někam „šoupnout“ :-) Všem přejeme úspěšné nalezení vhodné možnosti hlídání, tak, ať jsou (ideálně) všichni spokojení.

 

Hlavně si nezapomeňte léto i jiné prázdniny taky trochu užít!

© Eliška, INwork.cz, RYXOO UNIVERSAL s.r.o. 19.06.2024 přečteno 16x